Lunchroom Hof van Sijthoff

Client
Location
Year
Surface
Reverberation before
Type
Amount of luminaires
Acoustic surface

Reverberation after

Lunchroom Hof van Sijthoff
Leiden
2017
40m2
1,0 sec
Convex Dome 90
6
13,5m2
0,6 sec

Lunchroom Hof van Sijthoff in Leiden, The Netherlands, not only serves great coffee and sandwiches, it also provides real-life training to employees needing a bit of extra guidance, readying them for a career in a restaurant or in catering. The lunchroom is housed in an official monument with tall ceilings, creating significant reverberation. Improving acoustics was important for providing guests the best experience, but first and foremost to make sure knowledge could be transferred the best way possible. The acoustic solution to be installed had to comply with strict rules on the renovation of monuments. Six Dome 90 luminaires were therefore installed, bringing down reverberation time from 1.0 seconds to 0.6 seconds.