0031614885614 hello@foamo.nl

Op z’n kortst

Foamo ontwerpt en produceert akoestische armaturen die je zintuigen (ont)prikkelen. 

Iets langer

Fomo?! Foamo! Wij helpen je graag het leven wat stiller te maken. Nagalm en ongewenste weerkaatsing van geluid is een veel voorkomende bron van onrust en heeft (vaak ongemerkt) een negatief e­ffect op ons welzijn. Onze akoestische armaturen verminderen de auditieve prikkels die omgevingsgeluid dagelijks veroorzaakt. Hierdoor kan jij je beter consentreren en hoef je nooit meer een gesprek door ruis te missen. Kortom, met foamo nooit meer fomo. Foamo, un-spread the word.

Langst. Onze visie

Een goed ontworpen ruimte behelst meer dan enkel het visuele eindresultaat. Niet tastbare aspecten waaronder akoestiek spelen hierbij eveneens een belangrijke, maar vaak ondergeschikte rol.

De ambitie producten te ontwikkelen die zowel op visueel als auditief vlak het leven aangenamer maken is de drijvende kracht achter foamo. Onze ontwerpen moeten daarom niet alleen mooi zijn, maar ook akoestisch goed werken.

Onze aanpak

Het recept is simpel, wij maken gebruik van materialen met een hoge geluidsabsorptie waarde, en ontwikkelen hiervan aantrekkelijke armaturen. Naast de absorptie-waarde van materiaal speelt ook de toegepaste hoeveelheid een belangrijke rol. Een goede absorptie van geluid vereist voldoende massa, met name als het gaat om het dempen van midden- en lage tonen. In de praktijk zal een bescheiden formaat armatuur de akoestiek daarom maar beperkt verbeteren, hoe effectief het geluiddempende materiaal op zichzelf ook is. Dit is de reden dat ook onze kleine modellen een relatief grote doorsnee hebben.

Onze productie

Wij zijn er super blij met ons atelier op het Hembrug terrein, van hieruit worden onze armaturen ontworpen en met de hand geproduceerd. Geheel lokaal in een fijne werkomgeving. De werkplaats wordt volledig verwarmd met de stroom van onze zonnepanelen. Daarnaast bevinden onze leveranciers bevinden zich in Nederland, en ook dat scheelt een hoop uitstoot.