•  VOOR EEN PERFECTE AKOESTIEK
  •  ONTWORPEN EN GEPRODUCEERD IN EIGEN ATELIER
  •  VOOR OOG EN OOR
  • CREËERT RUST EN FOCUS

Hoe het allemaal begon

Met de overtuiging dat een prettige ruimte meer behelst dan enkel een fraaie esthetiek, ben ik Foamo gestart. Onze leefomgeving moet ook prettig voelen, geluid speelt hierin een belangrijke rol. Om de impact van de armaturen zo groot mogelijk te maken, staat de akoestische werking in onze collectie centraal. 

Tjimkje de Boer
Oprichter van Foamo

Ook benieuwd naar mijn andere werk? Neem een kijkje op studio Tjimkje.

Wat we doen

Foamo ontwerpt en produceert akoestische armaturen die je zintuigen (ont)prikkelen.

Ons doel

Nagalm en ongewenste weerkaatsing van geluid veroorzaken veel onrust en beïnvloeden (ongemerkt) ons welzijn. Wij helpen je graag om voldoende stilte te creëren in jouw omgeving. Hierdoor voel je je beter, ben je meer geconcentreerd en hoef je geen gesprek meer te missen. Kortom, met Foamo nooit meer fomo.

Onze visie

Hoewel een goede akoestiek een integraal onderdeel is van een goed ontworpen ruimte, speelt het nog te vaak een ondergeschikte rol in interieurs. De drijvende kracht achter Foamo is het ontwikkelen en produceren van producten die zowel visueel als auditief het leven aangenamer maken. Onze ontwerpen moeten daarom niet alleen mooi zijn, maar ook akoestisch goed werken.

Onze aanpak

Het recept is simpel: wij maken aantrekkelijke armaturen op basis van materialen met een hoge geluidsabsorptiewaarde. De akoestische effectiviteit staat hierbij voorop. Dit betekent dat zelfs onze kleine modellen een relatief grote doorsnede hebben. Want hoe goed het toegepaste materiaal geluidsgolven ook absorbeert, het formaat doet er toe, zeker als het gaat om het dempen van midden- en lage tonen.

Ons atelier

Wij zijn ontzettend blij met ons atelier op het Hembrugterrein in Zaandam, waar wij onze armaturen ontwerpen en met de hand maken. Dankzij onze zonnepanelen voorzien wij zelf in onze energiebehoefte, inclusief de energie voor verwarming. Verder houden wij de uitstoot van onze productieketen laag door uitsluitend te kiezen voor leveranciers uit Nederland en onze buurlanden. Dat werkt wel zo lekker.