•  VOOR EEN PERFECTE AKOESTIEK
  •  ONTWORPEN EN GEPRODUCEERD IN EIGEN ATELIER
  •  VOOR OOG EN OOR
  • CREËERT RUST EN FOCUS

Missie

 

Kantoortuinen, recepties, foyers en restaurants: allemaal voorbeelden van plekken met een open indeling en vaak hoge plafonds. In combinatie met de harde oppervlakken in hedendaagse interieurs zorgt dit ervoor dat geluid teveel wordt weerkaatst en nagalmt. Hierdoor verstaan we elkaar minder goed en kunnen we ons minder goed concentreren. Maar ook thuis zorgen harde oppervlakken steeds vaker voor een slechte akoestiek, terwijl bij klassieke panden en monumenten de hoge plafonds met name de boosdoener zijn.

Nagalm en ongewenste weerkaatsing van geluid is een veel voorkomende bron van onrust en heeft (vaak ongemerkt) een negatief e­ffect op ons welzijn. Onze akoestische armaturen verminderen de auditieve prikkels die omgevingsgeluid dagelijks veroorzaakt. Dit bevordert onze focus en komt de kwaliteit van onze gesprekken ten goede. Een rustiger omgeving is daarnaast beter voor onze gezondheid.

Foamo is opgericht door ontwerper Tjimkje de Boer. Ons doel is het ontwikkelen van akoestische armaturen die je zintuigen (ont)prikkelen. Onze ontwerpen moeten daarom niet alleen mooi zijn, maar ook goed werken. Wij gebruiken daarom uitsluitend melamineschuim, wat bekend staat om zijn effectieve geluiddemping. Ook zijn onze modellen relatief volumineus. Een goede absorptie van geluid vereist immers voldoende massa, met name als het gaat om het dempen van midden- en lage tonen. In de praktijk zal een bescheiden formaat armatuur de akoestiek daarom maar beperkt verbeteren, hoe effectief het geluiddempende materiaal op zichzelf ook is.

Het melamineschuim waarvan onze armaturen zijn gemaakt is brandwerend conform DIN 4102 B1, wat onze collectie bijzonder geschikt maakt voor publiek toegankelijke ruimten. Het materiaal is OEKO-TEX gecertificeerd en het productieproces van het melamineschuim voldoet onder andere aan de strenge milieu-eisen van de staat Californië. Op de Collectie-pagina kun je van iedere armatuur het akoestisch meetrapport downloaden.